Стокообменът между България и Турция се е увеличил с над една четвърт

петък, 5 юли 2013 г. |

Стокообменът между България и Турция се е увеличил с над една четвърт през първите три месеца на годината. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на откриването на българо-турски бизнес форум в столицата, предаде „Фокус”. Така общо стокообменът възлиза на 770. 338 млн.евро.
След Германия и Италия, Турция е третият важен външнотърговски партньор на нашата страна.  Преките турски инвестиции в България през 2012 г. са на стойност 45.4 млн. евро. Сред основните приоритети за страната ни остава поддържането на макроикономическа стабилност и разширяването на инвестиционните стимули, каза Димитров и допълни, че правителството полага усилия да подобри условията за бизнес чрез намаляване на административната и финансовата тежест.
Предстои скоро да бъдат представени за обществено обсъждане приоритетните оси на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. В момента водим разговори с работодателите как да подобрим достъпа на българските предприятия до средствата от европейските фондове, съобщи още Красин Димитров.

0 коментара:

Публикуване на коментар